Direktlänk till inlägg 8 december 2008
Jag gillar inte lussekatter så där så jag storknar...får dessutom lite halsbränna av saffran....men ma kan använda gulkaramellfärg oxå för att få den fina färgen bara...men den här kakan är mums!
1 pkt saffran
75 g smör
2 dl mjölk
1/2 dl kesella
25 g jäst för söta degar
1 krm salt
3/4 dl socker
1/2 ägg (spar den andra halvan till pensling)
7-7 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
3 msk smör
100 g riven mandelmassa
4 msk hackad mandel
ägg till pensling
mandelflarn
pärlsocker
Blanda saffran, jäst, socker, salt och ägg i en bunke
Rör tills jästen smält
Värm mjölk och kesella till 37 grader
Smält smöret
Rör i hop allt och ha i lite mjöl i taget tills degen är mjuk men just kladdfri
Låt jäsa 30 min!
Smöra en sockerkaksform eller klä med papper.
Baka ut som du ska göra bullar
Smöra degen och ha på riven mandelmassa och hackad mandel
Rulla ihop och dela till bullar som fördelas i formen
Låt jäsa 10 min
Pensla med ägg och ha på pärlsocker och mandelflarn ,här mandelkhack
Grädda i 175 grader ca 30-45 min.
Kakan ska vara gyllene och lite kladdig i mitten
Hade en som jag känner som kikade in här....vart tog du vägen..... hör av dig igen OM du vill ...
Måndag...känns skönt faktiskt! Denna vecka blir lite intensiv och kommer avslutas med en tre dagars kurs i Stockholm med hotelrum :-) och förhoppningsvis lär jag mig något underbart och får nya vingar ;-) Idag tragglar jag med datorkunskap..vilke...
Ja jag tänkte avslöja det dagen till ära!! Det är ..... ...
Man borde få en handbok med instruktioner om sig själv när man typ kommer upp i 15 års åldern....för det är ju då funderingarna kommer. Vem är jag? Vad vill jag? Vad tycker jag om? Ja det mesta vet man kanske inom sig men uttalar aldrig och f...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|